Professionals & Verwijzers

PROFESSIONALS

Als professionals zijn wij ook in te zetten door collega instellingen voor de volgende werkzaamheden:

– Het verrichten van diagnostiek bij kinderen, jongeren en hun ouders. Hierbij kan gedacht worden aan psychologisch onderzoek en neuropsychologisch onderzoek. 
– Het verrichten van observaties in de klas en het geven van handelingsgericht advies aan leerkrachten. 
– Het behandelen van kinderen en jongeren door middel van therapieën en therapeutische deeltechnieken, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie. 
– Het pedagogisch ondersteunen en begeleiden van ouders van kinderen en jongeren met psychiatrische stoornissen.  
– Ambulant begeleiden van kinderen en jongeren. 

U kunt vrijblijvend contact opnemen door te bellen naar 06-82928251 of te mailen naar i.broenink@zorgmaatschaptwente.nl.

INFORMATIE VOOR VERWIJZERS

ZMT heeft een contract met Samen14. Wij hebben een contract met de volgende gemeenten: Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser en Oldenzaal. Cliënten die u verwijst ontvangen dus een volledige vergoeding via de genoemde gemeenten. Diagnostiek kunt u indiceren onder productcode DIAGJ. U kunt de behandeling indiceren onder code O3BIJ. Bij ouderbegeleiding en ambulante begeleiding is het afhankelijk van de hulpvraag onder welke ondersteuningsbehoefte wordt geïndiceerd. Wanneer het van belang is dat de orthopedagoog betrokken is bij het traject of het traject zelf uitvoert, valt de beschikking onder de code O3BIJ. Wordt de zorg uitgevoerd door een HBO professional, dan valt de code onder O3AIJ. Wordt de zorg uitgevoerd door een MBO professional in samenwerking met een HBO professional, dan wordt de productcode afgegeven passend bij ondersteuningsbehoefte 2 (productcodes O2AIJ, O2BIJ of O2CIJ). 

Tijdens aanmelding wordt een inschatting gemaakt van een passende ondersteuningsbehoefte en het aantal minuten. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Deurningerstraat 23 C
7514 BC Enschede