Verwijzers

Informatie voor verwijzers
ZMT heeft een contract met Samen14. Wij hebben een contract met de volgende gemeenten: Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser en Oldenzaal. Cliënten woonachtig in bovengenoemde gemeenten die u verwijst ontvangen een volledige vergoeding.

Diagnostiek kunt u indiceren onder productcode DIAGJ. U kunt behandeling, afhankelijk van de hulpvraag, indiceren onder code O4 A,B of C. Bij ouderbegeleiding en gezinsondersteuning is het tevens afhankelijk van de hulpvraag onder welke ondersteuningsbehoefte wordt geïndiceerd O3 A, B of C. Wanneer het van belang is dat de orthopedagoog betrokken is bij het traject of het traject zelf uitvoert, valt de beschikking onder de code O3BIJ. Wordt de zorg uitgevoerd door een HBO professional, dan valt de code onder O3 A, B of C afhankelijk van de hulpvraag.  

Tijdens aanmelding wordt een inschatting gemaakt van de passende ondersteuningsbehoefte en het aantal minuten. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Professionals
Als professionals zijn wij ook in te zetten door collega instellingen voor de volgende werkzaamheden:

✓ Het verrichten van diagnostiek bij kinderen, jongeren en hun ouders. Hierbij kan gedacht worden aan psychologisch onderzoek en neuropsychologisch onderzoek. 
✓ Het verrichten van observaties in de klas en het geven van handelingsgericht advies aan leerkrachten. 
✓ Het behandelen van kinderen en jongeren door middel van therapieën en therapeutische deeltechnieken, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie. 
✓ Het pedagogisch ondersteunen en begeleiden van ouders van kinderen en jongeren met psychiatrische stoornissen.  
✓ Ambulant begeleiden van kinderen en jongeren. 

U kunt vrijblijvend contact opnemen door te bellen naar 053-2305406 of 06-82367800 of te mailen naar info@zorgmaatschaptwente.nl.