Over Ons

Hieronder leest u meer over onze tarieven en vergoeding, ons team, onze missie en visie en met wij wij samenwerken.

 

Tarieven en vergoeding

VERGOEDING VANUIT DE GEMEENTE

ZMT heeft een contract met Samen14. Wij hebben een contract met de volgende gemeenten: Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser en Oldenzaal. U heeft vanuit uw gemeente recht op vergoeding als het gaat om WMO ondersteuning. De kosten worden rechtstreeks bij de gemeente gedeclareerd. U dient wel een eigen bijdrage te betalen, de gemeente kan u hierover informeren. Een traject kan gestart worden als de beschikking vanuit de gemeente afgegeven is. Is er nog geen beschikking afgegeven? Neem dan contact op met de betreffende gemeente.

VERWIJZING

U kunt op door middel van een zorgverwijzing naar ZMT via de gemeenteconsulent van uw gemeente voor vergoede zorg in aanmerking komen.

Wij geven altijd de mogelijkheid om eerst een kennismaking te plannen. Tijdens dit gesprek wordt uitgelegd wat wij doen, hoe wij werken en wat ervoor nodig is om ondersteuning te ontvangen vanuit ZMT. Aan de hand van het kennismakingsgesprek kunt u beslissen of u ondersteuning wilt ontvangen vanuit ZMT. Mochten we besluiten niet met elkaar verder te gaan, dan is het kennismakingsgesprek gratis.

TARIEVEN 2020

Onze diensten kunnen ook particulier betaald worden. Zie hieronder de tarieven:

– Begeleiding: € 55,- per uur
– Coaching: € 55,- per uur
– Sociale vaardigheidstraining € 399,- p.p incl. BTW

Ons team

Karin Lenderink

Ambulant begeleider en mede-eigenaar

Voor Zorg Maatschap Twente ben ik het aanspreekpunt voor de WMO (ondersteuning voor volwassenen). Ik bied als ambulant begeleider ondersteuning aan (jong)volwassenen om zelfstandig te kunnen leven. Daarnaast verzorg ik ook trainingen en werk ik als begeleider voor jeugd- en gezin.

Vanaf 2006 werk ik in de hulpverlening en heb ik ervaring opgedaan als persoonlijk begeleider, pedagogisch medewerker, groepsleider en activiteiten begeleider. Mijn achtergrond is SPW/SPH en ben recent gestart met Toegepaste Psychologie, om nog meer voor mijn cliënten te kunnen betekenen.

Ik ben een echt gevoelsmens en in mijn begeleiding staat het werken vanuit positiviteit centraal. We kijken ook naar mogelijkheden, in plaats van alleen naar beperkingen. Verder zeggen cliënten dat ik help problemen op te lossen, aandacht heb voor hun persoonlijke ontwikkeling en dat ik goed kan luisteren, structureren en organiseren. De onderlinge vertrouwensband is het belangrijkste in de begeleiding, vandaar het motto “Samen op weg”.

k.lenderink@zorgmaatschaptwente.nl
06 – 31 90 24 37

Monique Kock

Jeugd- en gezinsbegeleider, psychodiagnosticus, trainer faalangst, weerbaarheid en sociale vaardigheden en mede-eigenaar

Binnen ZMT heb ik meerdere functies. Ik bied jeugd- en gezinsbegeleiding, diagnostiek en trainingen. Sinds 2006 ben ik werkzaam met kinderen, jongeren en gezinnen die bijzondere aandacht nodig hebben. Als klein meisje droomde ik al om later met kinderen en jongeren te mogen werken. Ik heb de stap gezet om mijn droom waar te maken en heb ter aanvulling op mijn Hbo opleiding tot psychodiagnosticus, de post-Hbo opleiding tot kinder- en jeugdcoach aan het Atma instituut te Amersfoort gevolgd.

06 – 82 36 78 00
m.kock@zorgmaatschaptwente.nl

Martine

Ambulant begeleider

Binnen Zorg Maatschap Twente ben ik ambulant begeleider.
Sinds 2010 ben ik werkzaam in de zorg als begeleider. Ik heb het diploma SPH  behaald in Zwolle. En sindsdien heb ik gewerkt met kinderen, jongeren en (jong) volwassenen.  Ik ben begonnen met het werken met kinderen en jongeren en vanuit daar de uitstap gemaakt naar volwassenen.

Woorden die bij mij passen zijn : Nieuwsgierig, geduldig, nuchter en gedreven.

Naast mijn werkzaamheden voor Zorg Maatschap Twente werk ik als zelfstandig begeleider bij verschillende organisaties. Dit doe ik als ambulant begeleider en als groepsbegeleider.

Missie en Visie

ZMT vindt het belangrijk dat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan leven. Dit betekent eigen keuzes maken en zelf bepalen hoe u uw leven in deelt. Onze missie is het bieden van eenvoudige en goede zorg.  Dit doen we door de behoefte van de cliënt altijd voorop te zetten. We werken vanuit de volgende kernwaarden:

EENVOUDIG
Wij zijn een kleinschalige praktijk. Heel bewust hebben we gekozen voor een eenvoudige inrichting van onze praktijk. Wij houden korte lijnen. Op deze manier kunnen we snel schakelen waar dat nodig is. Zo bieden wij eenvoudige én kwalitatief goede zorg.

OPLOSSINGSGERICHT
Iedereen wordt ondersteund door uit te gaan van eigen mogelijkheden in plaats van beperkingen. Kijkend naar ieders wens worden er samen doelen opgesteld, geëvalueerd en behaald.

DESKUNDIG
Zorg Maatschap Twente blijft deskundig door het volgen van (bij)scholing, training en intervisie. Als het nodig is, werken we samen met of verwijzen we door naar externe partijen.

GELIJKWAARDIG
Wij stimuleren jou zoveel mogelijk eigen regie te houden en te voeren. In samenspraak met jou en jouw directe omgeving wordt bepaald welke regie jij zelf kunt voeren en welke taken samen opgepakt worden. Wij kijken over jouw schouder mee en stimuleren jou tot het maken van je eigen keuzes om je eigen weg te kiezen.

TRANSPARANT
Transparant zijn naar onze cliënten vinden we heel belangrijk. Daarom kun je bij ons gemakkelijk jouw eigen dossier inzien. Op ieder moment kun je kijken wat er over jou gerapporteerd wordt. Afspraken die met jou gemaakt worden, schrijven we op en komen we ook na. Alles gaat is in overleg met jou. Met andere woorden: Samen op weg!

Samenwerkingpartners

StudieKeuzeAdvies 

StudieKeuzeAdvies is een samenwerkingspartner van ZMT. Monique is studiekeuzecoach vanuit StudieKeuzeAdvies. Weet jij nog niet goed wat je wilt studeren? Of blijkt jouw eerste studiekeuze toch niet helemaal de juiste te zijn? Monique kan jou als studiekeuzecoach helpen! In een aantal sessies ga je aan de slag om een studiekeuze te maken die echt bij jou past! 

Deurningerstraat 23 C
7514 BC Enschede