Onze praktijk

ZMT bestaat uit een specialistisch team met een orthopedagoog generalist, orthopedagoog in opleiding tot generalist, psychodiagnosticus, gezinsbehandelaar & sensorische integratietherapeut.

Monique Kock
Psychodiagnosticus, gezinsbehandelaar en mede-eigenaar

Binnen ZMT voer ik diagnostisch onderzoek uit en ben ik betrokken als gezinsbehandelaar. Ik heb mezelf o.a gespecialiseerd in het werken met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Daarnaast werk ik veel met kinderen/jongeren binnen het autistisch spectrum, ADHD en leer en gedragsproblemen.  Sinds 2006 ben ik werkzaam met kinderen, jongeren en gezinnen die bijzondere aandacht nodig hebben. Als klein meisje droomde ik al om later met kinderen en jongeren te mogen werken. Ik heb de stap gezet om mijn droom waar te maken en heb ter aanvulling op mijn Hbo opleiding tot psychodiagnosticus, de post-Hbo opleiding tot kinder- en jeugdcoach aan het Atma instituut te Amersfoort gevolgd. Daarnaast ben ik op dit moment in opleiding tot Floorplay specialist binnen de RINO groep.

 06 – 82 36 78 00
 m.kock@zorgmaatschaptwente.nl

Inge Broenink
Orthopedagoog en mede-eigenaar

Als orthopedagoog bied ik diagnostiek, ouderbegeleiding en behandeling. Ik heb de studie Pedagogische Wetenschappen afgerond met als afstudeerrichting Orthopedagogiek en de twee hoofddifferentiaties: ‘Jeugdzorg’ en ‘Opvoeding en ondersteuning aan mensen met een beperking’. De afgelopen jaren heb ik gewerkt met kinderen, jongeren, gezinnen en (jong)volwassenen. Ik wil me graag blijven ontwikkelen, daarom volg ik momenteel een opleiding tot orthopedagoog generalist.

 06 – 82 92 82 51
 i.broenink@zorgmaatschaptwente.nl

Leonie
Orthopedagoog generalist

Binnen ZMT ben ik betrokken bij de diagnostiektrajecten en de behandeltrajecten. Ik kijk en lees mee met de onderzoekers en bespreek met hen op welke manier het onderzoek en de uitkomsten vorm gegeven kunnen worden. Ook kijk en lees ik mee met de behandelplannen. Ik ben vooral achter de schermen betrokken bij het proces van het onderzoek en de behandeling. Tenzij er sprake is van meervoudig trauma, dan pak ik een behandeltraject op. Naast mijn werkzaamheden voor ZMT werk ik als zelfstandig orthopedagoog generalist bij verschillende organisaties waar ik mij bezig houd met diagnostiek, advies, behandeling en wetenschappelijk onderzoek.

Ronald
Psychomotore therapeut en Sensorische integratie therapeut

Vanaf 1997 ben ik als bewegingsagoog en later als psychomotorische therapeut aan het werk met mensen met een verstandelijke beperking binnen een instelling in de regio Twente. Met veel plezier werk ik hier met verschillende doelgroepen (autisme, hechtingsproblematiek, NAH, ADHD, PDD-Nos) en heb veel ervaring opgedaan in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Naast deze opleidingen heb ik me gespecialiseerd als sensorische integratie therapeut en
casemanager binnen de zorg.

Martine
Ambulant begeleider

Sinds 2010 ben ik werkzaam in de zorg als begeleider. Ik heb het diploma SPH  behaald in Zwolle. En sindsdien heb ik gewerkt met kinderen, jongeren en (jong) volwassenen.  Ik ben begonnen met het werken met kinderen en jongeren en vanuit daar de uitstap gemaakt naar volwassenen. Woorden die bij mij passen zijn : Nieuwsgierig, geduldig, nuchter en gedreven. Naast mijn werkzaamheden voor Zorg Maatschap Twente werk ik als zelfstandig begeleider bij verschillende organisaties. Dit doe ik als ambulant begeleider en als groepsbegeleider.