Over ons

ZMT bestaat uit een specialistisch team met een orthopedagoog generalist, orthopedagoog in opleiding tot generalist, psychodiagnosticus, gezinsbegeleider & sensorische integratietherapeut.

Inge Broenink
Orthopedagoog en mede-eigenaar

Als orthopedagoog bied ik diagnostiek, ouderbegeleiding en behandeling. Ik heb de studie Pedagogische Wetenschappen afgerond met als afstudeerrichting Orthopedagogiek en de twee hoofddifferentiaties: ‘Jeugdzorg’ en ‘Opvoeding en ondersteuning aan mensen met een beperking’. De afgelopen jaren heb ik gewerkt met kinderen, jongeren, gezinnen en (jong)volwassenen. Ik wil me graag blijven ontwikkelen, daarom volg ik momenteel een opleiding tot orthopedagoog generalist.

 06 – 82 92 82 51
 i.broenink@zorgmaatschaptwente.nl

Monique Kock
Jeugd- en gezinsbegeleider, psychodiagnosticus, trainer en mede-eigenaar

Binnen ZMT heb ik meerdere functies. Ik bied jeugd- en gezinsbegeleiding, diagnostiek en trainingen. Sinds 2006 ben ik werkzaam met kinderen, jongeren en gezinnen die bijzondere aandacht nodig hebben. Als klein meisje droomde ik al om later met kinderen en jongeren te mogen werken. Ik heb de stap gezet om mijn droom waar te maken en heb ter aanvulling op mijn Hbo opleiding tot psychodiagnosticus, de post-Hbo opleiding tot kinder- en jeugdcoach aan het Atma instituut te Amersfoort gevolgd.

 06 – 82 36 78 00
 m.kock@zorgmaatschaptwente.nl

Leonie
Orthopedagoog generalist

Binnen ZMT ben ik betrokken bij de diagnostiektrajecten. Ik kijk en lees mee met de onderzoekers en bespreek met hen op welke manier het onderzoek en de uitkomsten vorm gegeven kunnen worden. Ik ben vooral achter de schermen betrokken bij het proces van het onderzoek. Ook kan aan mij advies gevraagd worden tijdens een behandeltraject. Naast mijn werkzaamheden voor ZMT werk ik als zelfstandig orthopedagoog generalist bij verschillende organisaties waar ik mij bezig houd met diagnostiek, advies, behandeling en wetenschappelijk onderzoek.

Ronald
Psychomotore therapeut en Sensorische integratie therapeut

Vanaf 1997 ben ik als bewegingsagoog en later als psychomotorische therapeut aan het werk met mensen met een verstandelijke beperking binnen een instelling in de regio Twente. Met veel plezier werk ik hier met verschillende doelgroepen (autisme, hechtingsproblematiek, NAH, ADHD, PDD-Nos) en heb veel ervaring opgedaan in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Naast deze opleidingen heb ik me gespecialiseerd als sensorische integratie therapeut en
casemanager binnen de zorg.

Martine
Ambulant begeleider

Sinds 2010 ben ik werkzaam in de zorg als begeleider. Ik heb het diploma SPH  behaald in Zwolle. En sindsdien heb ik gewerkt met kinderen, jongeren en (jong) volwassenen.  Ik ben begonnen met het werken met kinderen en jongeren en vanuit daar de uitstap gemaakt naar volwassenen. Woorden die bij mij passen zijn : Nieuwsgierig, geduldig, nuchter en gedreven. Naast mijn werkzaamheden voor Zorg Maatschap Twente werk ik als zelfstandig begeleider bij verschillende organisaties. Dit doe ik als ambulant begeleider en als groepsbegeleider.

Lilian
Orthopedagoog

Als orthopedagoog (in opleiding tot orthopedagoog-generalist) bied ik diagnostiek, ouderbegeleiding en behandeling binnen ZMT. Ik ben op interimbasis betrokken bij ZMT gedurende het zwangerschapsverlof van Inge. In 2015 heb ik de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Naast mijn werkzaamheden voor ZMT, ben ik elders werkzaam als interim-gedragswetenschapper en ben ik eigenaar van een logeerhuis voor kinderen en jongeren met beperking (voor dag- en logeeropvang). Ik heb in de afgelopen jaren kennis en ervaring kunnen op doen binnen het snijvlak van de jeugdzorg en gehandicaptenzorg op het gebied van diagnostiek, (mediërende) behandeling, (ouder)begeleiding. Ik zoek graag samen met de omgeving van de jeugdige naar de mogelijkheden om weer een stapje verder te komen.

Achtergrondinformatie

Missie en visie

Onze missie is helder! Wij bieden kinderen, jongeren en ouders ondersteuning zodat zij weer lekker in hun vel zitten en gelukkig kunnen zijn! Door middel van zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid krijgen kinderen, jongeren en ouders handvatten aangeboden. Met deze handvatten zijn zij in staat situaties anders te benaderen, ander gedrag te laten zien en creatieve oplossingen toe te passen.

Wij werken vanuit de volgende kernwaarden:

Eenvoudig 
Wij zijn een kleinschalige praktijk. Heel bewust hebben we gekozen voor een eenvoudige inrichting van onze praktijk. Op deze manier kunnen we snel schakelen waar dat nodig is.

Deskundig
We streven ernaar om kwalitatief goede zorg te leveren. Om deze kwaliteit uit te dragen, heeft ZMT zich aangesloten bij beroepsverenigingen NVO en de VVP. Daarnaast zijn Monique en Inge ook SKJ geregistreerd.

Transparant
Transparant zijn vinden we heel belangrijk. Samen kijken we welk traject het beste past. Kijkend naar ieders wens worden er samen doelen opgesteld, geëvalueerd en behaald.

Handelingsgericht werken 
ZMT kijkt naast de problemen ook naar de behoeften, kwaliteiten en vaardigheden van het kind, de jongeren en/of de ouder(s). Het doel is niet diagnosticeren, maar een passend advies te geven, zodat handelingsgericht aan de slag kan worden gegaan.

Privacy en voorwaarden

Zorg Maatschap Twente hecht veel waarde aan een zorgvuldige omgang met uw gegevens. Meer hierover kunt u lezen in onze privacy verklaring.

Op onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Heeft u vragen over deze documenten neemt u dan gerust contact met ons op, wij lichten deze graag aan u toe.

Samenwerkingspartners

StudieKeuzeAdvies

StudieKeuzeAdvies is een samenwerkingspartner van ZMT. Monique is studiekeuzecoach vanuit StudieKeuzeAdvies. Weet jij nog niet goed wat je wilt studeren? Of blijkt jouw eerste studiekeuze toch niet helemaal de juiste te zijn? Monique kan jou als studiekeuzecoach helpen! In een aantal sessies ga je aan de slag om een studiekeuze te maken die echt bij jou past!

Deurningerstraat 23 C
7514 BC Enschede